Начин на приготвяне
Първо слагаме тенджера с вода на котлона с малко сол и чакаме да заври.
След това слагаме макароните и ги сваряваме добре. Когато са готови, ги изплакваме задължително със студена вода.
През това време започваме с приготовлението на продуктите. Нарязваме на ситно лука, морковчето и чесъна.
В купа изсипваме каймата и добавяме сол, горчица, малко риган и босилек. Разбъркваме хубаво каймата.
След това на бавен огън слагаме зехтина да загрее и запържваме лука, чесъна и морковчето.
Когато са почти готови, добавяме доматената паста и каймата. Бъркаме, докато каймата стане почти готова.
Добавяме виното, малко от пармезана, черен пипер и солта.
Намаляме силата на котлона и оставяме така да покъкри, докато виното не се изпари от соса за пастата.
После смесваме соса с фусилите и разбъркваме добре макароните с кайма и доматен сос.
Поръсваме с останалия пармезан и декорираме фусилите с вино и доматена паста с няколко стръка пресен босилек.