Огретен от тиквички от рецептурника

25/04/2020
"Вижте какво открихме в рецептурника - страшно вкусен огретен от тиквички, пак заповядайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 859
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре тиквичките и ги нарежете на кубчета.

В тиган сложете олиото и изпържете тиквичките в него.

Извадете в голяма чиния.

В намаслена тавичка с краве масло сложете ред тиквички, домати, настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Отново тиквички, домати...до изчерпване на количествата.

Залейте с останалото краве масло и бешамеловия сос, като го направите по следния начин.

В сух тиган запечете брашното. Добавете прясното мляко, като бъркате с тел и наливате по малки количества. Сложете сол и индийско орехче на вкус.

Махнете от огъня.

В купа разбийте яйцата и ги добавете към соса на тънка струйка и непрекъснато разбъркване.

Залейте апетитния огретен и печете на 200 градуса до готовност.

Малко преди да изключите, поръсете с кашкавал и върнете във фурната да се запече огретенът от тиквички от рецептурника.

Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
7.08 лв.
Виж ››

Лесно ще накарате гостите ви да ахнат от изненада през вида на атрактивните ястия, които сте приготвили с помощта на спираловидната резачка за зеленчуци и плодове

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ели Христова
Ели Христова
14.10.2020 20:22
Мисля, да го пробвам, защото го опитах и издирвах рецептата! Много вкусно, впреки, че не обичам тиквичките в различна рецепта от "тиквички с млечен сос", пържени или тиквени ролца с плънка от сирене, яйца и майонеза с чесънче....
0
0