Запеканка от лапад с извара

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
207
921
470
165
1
25/04/2020
"Точната комбинация от вкусове - запеканка с лапад и извара "
Приготвяне13 мин.
Готвене35 мин.
Общо48 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо429
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • лапад - 500 г
  • извара - 150 г
  • сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сусамово масло - 2 с.л.
  • бадемово мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада лист по лист, измийте под течаща вода и оставете да се изцеди от водата.

Нарежете на ситно и задушете в бадемовото мляко.

След като омекнат, се прибавя стритата извара, половината количество от маслото и яйцата.

Разбъркайте внимателно. Приготвената смес се разстила в тавичка, намазана с масло.

Отгоре се разпределя останалото сусамово масло и се поръсва със сирене.

Запеканката се пече в умерена фурна, докато отгоре се получи глазура от сиренето.

Запеканката от лапад с извара се поднася се топло .

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар