Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка от лапад с извара

Запеканка от лапад с извара

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108382
Запеканка от лапад с извара
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
13 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
48 мин.
Порции
4
"Точната комбинация от вкусове - запеканка с лапад и извара"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • извара - 150 г
  • сирене - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сусамово масло - 2 с.л.
  • бадемово мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада лист по лист, измийте под течаща вода и оставете да се изцеди от водата.

Нарежете на ситно и задушете в бадемовото мляко.

След като омекнат, се прибавя стритата извара, половината количество от маслото и яйцата.

Разбъркайте внимателно. Приготвената смес се разстила в тавичка, намазана с масло.

Отгоре се разпределя останалото сусамово масло и се поръсва със сирене.

Запеканката се пече в умерена фурна, докато отгоре се получи глазура от сиренето.

Запеканката от лапад с извара се поднася се топло .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: