Начин на приготвяне
В купа се смесват брашното, какаото, бакпулверът, содата и солта и се разбъркват добре, за да няма бучки.
В отделна купа с вилица се намачква мекият банан. Към него се прибавя фъстъченото масло, захарта, млякото, ванилията и оцетът. Разбърква се и се прибавя към сухата част.
Двете се разбъркват добре, докато се получи по-гъста смес.
Фурната се загрява на около 160 градуса.
Тавичка за мъфини се намазнява леко и всяка чашка се пълни 3/4. Сместа стига за около 5 мъфина.
Изпичат се какаовите мъфини на средния ред във фурната за около 20 минути или докато се надигнат, при пипане не са меки и при пробождане с клечка за зъби тя остава суха.
Когато са готови, се изважда тавата и се оставят 5 минути да поизстинат.
След това с нож за мазане внимателно е изваждат от тавичката и пухкави мъфини се преместват в чиния.
Оставят се още 5 минути да поизстинат допълнително и след това вече са готови за консумация.
Много бърза рецепта за пухкави мъфини.
Коментари