Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Бърза рецепта за пухкави мъфини

Бърза рецепта за пухкави мъфини

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7855k1k4k11
Бърза рецепта за пухкави мъфини
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
26/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Пухкавите мъфини могат да са в чинията пред вас за нула време, така че запретвайте ръкави"

Необходими Продукти

  • брашно - 65 г
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • банани - 1 презрял
  • фъстъчено масло - 1 с.л. препълнена
  • захар - 2 с.л.
  • мляко - 4 или 5 с.л.
  • ванилова есенция - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, какаото, бакпулверът, содата и солта и се разбъркват добре, за да няма бучки.

В отделна купа с вилица се намачква мекият банан. Към него се прибавя фъстъченото масло, захарта, млякото, ванилията и оцетът. Разбърква се и се прибавя към сухата част.

Двете се разбъркват добре, докато се получи по-гъста смес.

Фурната се загрява на около 160 градуса.

Тавичка за мъфини се намазнява леко и всяка чашка се пълни 3/4. Сместа стига за около 5 мъфина.

Изпичат се какаовите мъфини на средния ред във фурната за около 20 минути или докато се надигнат, при пипане не са меки и при пробождане с клечка за зъби тя остава суха.

Когато са готови, се изважда тавата и се оставят 5 минути да поизстинат.

След това с нож за мазане внимателно е изваждат от тавичката и пухкави мъфини се преместват в чиния.

Оставят се още 5 минути да поизстинат допълнително и след това вече са готови за консумация.

Много бърза рецепта за пухкави мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
какво е млякото? - предполагам е ядково, щом са веган, но какво ядково - бадемово, коево, оризово, кокосово, овесено, кашу?
29.04.2020 20:50
1
Покажи всички подкоментари