Начин на приготвяне
Загрейте котлона до средна степен.
В голяма купа смесете заедно гръцкото кисело мляко, яйцата и ванилия. Разбийте, докато сместа стане гладка. Добавете боровинките в сместа.
В малка купа добавете захарта, овесеното брашно, универсалното брашно, бакпулвера, солта и канелата. Разбийте до пълното комбиниране.
Ако тестото за палачинки е твърде гъсто, добавете мляко, докато достигне желаната от вас консистенция.
Намажете дъното на тигана, като разтопите масло върху него и го движите, докато се разнесе по повърхността.
Изсипете от тесто - 1 и 1/2 с.л. за палачинка, върху намаслената и загрята повърхност.
Гответе, докато балончетата започнат да се образуват по американските палачинки (около 2 минути).
Обърнете и гответе за 2 минути от втората страна или до златисто кафяво.
Ако изберете само овесено брашно, палачинките с боровинки ще станат много крехки и трябва да внимавате да не се разпаднат при обръщане.
Добре е да комбинирате с друго безглутеново брашно.
Рецептата за безглутенови палачинки с боровинки и кисело мляко е лесна, вкусна рецепта за закуска, която цялото ви семейство ще хареса!