Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Безглутенови палачинки с боровинки и кисело мляко

Безглутенови палачинки с боровинки и кисело мляко

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Безглутенови палачинки с боровинки и кисело мляко
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"На това му се вика вкусна и здравословна закуска - безглутенови палачинки за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • овесено брашно - 1 ч.ч.
  • безглутеново брашно - 1 ч.ч. универсално
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • канела - ½ ч.л
  • кисело мляко - 1 ч.ч. гръцко с ванилия или обикновено
  • ванилия - 1ч.л. екстракт
  • яйца - 2 бр.
  • замразени боровинки - 150 - 200 г
  • масло - или кокосово масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте котлона до средна степен.

В голяма купа смесете заедно гръцкото кисело мляко, яйцата и ванилия. Разбийте, докато сместа стане гладка. Добавете боровинките в сместа.

В малка купа добавете захарта, овесеното брашно, универсалното брашно, бакпулвера, солта и канелата. Разбийте до пълното комбиниране.

Ако тестото за палачинки е твърде гъсто, добавете мляко, докато достигне желаната от вас консистенция.

Намажете дъното на тигана, като разтопите масло върху него и го движите, докато се разнесе по повърхността.

Изсипете от тесто - 1 и 1/2 с.л. за палачинка, върху намаслената и загрята повърхност.

Гответе, докато балончетата започнат да се образуват по американските палачинки (около 2 минути).

Обърнете и гответе за 2 минути от втората страна или до златисто кафяво.

Ако изберете само овесено брашно, палачинките с боровинки ще станат много крехки и трябва да внимавате да не се разпаднат при обръщане.

Добре е да комбинирате с друго безглутеново брашно.

Рецептата за безглутенови палачинки с боровинки и кисело мляко е лесна, вкусна рецепта за закуска, която цялото ви семейство ще хареса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: