Еклери с бананов крем

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
98
465
209
194
1
29/04/2020
"С едната ръка пием кафе, с другата правим еклери с бананов крем "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 813
  • Преглеждания за месеца3519
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на крема.

В купа разбиваме жълтъците с брашното и част от банановия сок до получаване на гладка каша.

Останалият сок и кристалната захар се слагат на котлона, точно преди да заври сокът се прибавя жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване, след като се сгъсти достатъчно се сваля от котлона и се оставя да се охлади, като се покрива с домакинско фолио, за да не хваща коричка на повърхността.

Мекото масло се разбива с пудрата захар до пухкав крем.

Докато кремът се охлажда, приготвяме еклерите. В подходящ съд сипваме водата и олиото и слагаме на котлона, щом заври наведнъж се прибавя брашното и започваме да бъркаме енергично с дървена лъжица, докато пареното тесто започне да се отделя от стените на съда.

Оставяме да се охлади и започваме да прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме добре.

Готовото тесто слагаме в пош със звездовиден накрайник и в тава, покрита с хартия за печене, оформяме еклерите. Печем на 180 градуса за около 30 мин.

През това време смесваме двата вида крем - масления и банановия, като разбиваме с миксер.

Охранените еклери пълним с крем и украсяваме по желание с пудра захар или разтопен шоколад.

Еклерите с бананов крем са страхотни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
30.04.2020 07:03
Страхотни!
0
0
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
29.04.2020 18:51
Отдавна са ми се прияли еклери. Непременно ще пробвам рецептата.
0
0