Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Шаран по провансалски

Шаран по провансалски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шаран по провансалски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Опитайте нашето предложение за шаран по провансалнски и ще разберете защо Френската кухня има толкова почитатели по цял свят"

Необходими Продукти

  • шаран - 4 порции - или 4 по - малки рибки
  • червено вино - 250 мл.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 30 гр.
  • брашно - 20 гр.
  • лук - 4 глави
  • гъби - 100 гр.
  • чушки - 1 зелена
  • чесън
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме виното, маслото, брашното, олиото, ситно нарязаните гъби, чушката, лука, чесъна, магданоза, черния пипер и сол на вкус.

Прибавяме порциите шаран и варим на тих огън до омекване. Сокът не трябва да бъде рядък. При положение, че е останал рядък, ще трябва да го варим още малко, докато се поизпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: