Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Тиквички по провансалски

Тиквички по провансалски

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Тиквички по провансалски1 / 2
24/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • лук - 1 връзка пресен
  • хляб - 2 филии
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз на вкус
  • зехтин - 4 - 6 с.л
  • яйца - 4
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичките, нарежете ги на колелца и ки сложете във вряла подсолена вода. Варете около 10 минути до омекване, след което ги отцедете от водата и с помощта на вилица ги намачкайте.

Загрейте половината зехтин и задушете ситно нарязания луки пресования чесън. Когато омекнат, сложете намачканите тиквички и оставете да се задушават около 3-4 минути. Сложете на ястието сол и черен пипер, поръсете с магданоз.

Прехвърлете сместа в огнеупорни съдове, накъсайте филиите на трохи и поръсете с тях гювечетата. Във всяко от тях чукнете по едно яйце, по желание може да сложите и бучка масло.

Печете порциите в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване на хлебните трохи. Поднесете ястието с кисело мляко или сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: