Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Твърда шоколадова глазура за торти

Твърда шоколадова глазура за торти

Твърда шоколадова глазура за торти
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
6 мин.
"Може да използвате тази страхотна шоколадова глазура за торти и всякакви други сладкиши"

Необходими Продукти

  • какао - 2 с.л. (на прах)
  • рожков - 2 с.л. (брашно)
  • кафява захар - 8 с.л. пълни (кристална)
  • шарлан - 10 с.л. пълни
  • вода - 10 с.л. пълни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази глазура за торти е изключително лесна за приготвяне и много вкусна!

В тенджерка разбъркваме с лъжица съставките – какао на прах, рожков, кафява кристална захар, шарлан и вода. След като ги смесим равномерно - слагаме на котлона.

Щом заври, при непрекъснато разбъркване (за да не се пресече) – оставяме да ври около 3 минути.

След като е готова и леко изстине, шоколадовата глазура ще се е сгъстила достатъчно за намазване (ако престои твърде много, е възможно доста да се стегне) и е готова да я използваме за сладкарските шедьоври.

Вече глазираната торта оставяме да престои, за да се втвърди леко, но може и да се поднесе още докато е с мека и гладка текстура.

С нея постигаме желания сладкарски ефект за плътност и наситен гланц.

Натурална твърда шоколадова глазура за торти и за много други видове сладкиши и десерти.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: