Начин на приготвяне
Тази глазура за торти е изключително лесна за приготвяне и много вкусна!
В тенджерка разбъркваме с лъжица съставките – какао на прах, рожков, кафява кристална захар, шарлан и вода. След като ги смесим равномерно - слагаме на котлона.
Щом заври, при непрекъснато разбъркване (за да не се пресече) – оставяме да ври около 3 минути.
След като е готова и леко изстине, шоколадовата глазура ще се е сгъстила достатъчно за намазване (ако престои твърде много, е възможно доста да се стегне) и е готова да я използваме за сладкарските шедьоври.
Вече глазираната торта оставяме да престои, за да се втвърди леко, но може и да се поднесе още докато е с мека и гладка текстура.
С нея постигаме желания сладкарски ефект за плътност и наситен гланц.
Натурална твърда шоколадова глазура за торти и за много други видове сладкиши и десерти.
Чудно Вкусно!