Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Огледална шоколадова глазура за сладкиши и торти

Огледална шоколадова глазура за сладкиши и торти

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Огледална шоколадова глазура за сладкиши и торти
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Тайната на всеки неустоим сладкиш е в шоколадовата глазура, която се приготвя ето така"

Необходими Продукти

  • захар - 265 г
  • вода - 90 г
  • какао - 40 г
  • сладкарска сметана - 56 г течна
  • желатин - 9 г
  • черен шоколад - 50 г (74%)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 40 мл вода и се оставя да набъбне.

В метална купа се поставят захарта, водата, сметаната и какаото. Поставят се на котлона да заврат и захарта да се разтвори.

Отмества се от котлона и се добавя нарязаният шоколад. Сместа се разбърква до разтопяване на шоколада.

Следва добавяне на желатина.

Глазурата се разбива с блендер. Прецежда се през ситна цедка.

Шоколадовата огледална глазура се използва при температура 30-32 градуса, като тортата или сладкишът са добре охладени и хубаво загладени с крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: