Начин на приготвяне
Смесете в касерола сметаната и прясното мляко. Добавете и пудрата захар. Когато сместа се загрее достатъчно, добавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи напълно. Добавете и есенцията от ром.
Блендирайте бадемите и бисквитите на ситни трохи. Прехвърлете ги в купа и поетапно добавяйте шоколадовата смес до получаване на еднородна гъста смес, подходяща за оформяне на скалички.
Оставете бисквитеното тесто да се охлади в хладилник за 30 мин, за да оформите скаличките по-лесно.
През това време пригответе глазурата като разтопите шоколада и маслото на водна баня.
Залейте скаличките, поръсете с кокосови стърготини и охладете повторно, за да стегне глазурата.
Коментари