Фъдж с шоколадова глазура

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Фъдж с шоколадова глазура
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
05/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Нашият вкусен фъдж е готов"

Необходими Продукти

  • За блата
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • краве масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • За глазурата
  • шоколадов кувертюр - 200 г
  • прясно мляко - 150 г
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блат:

Маслото се разбива със захарта до получаване на еднородна смес.

Прибавят се яйцата, какаото, орехите и накрая брашното.

Блатът за шоколадовия фъдж се изпича в тава. Оставя се да изстине.

Глазурата:

Шоколадовия кувертюр се начупва на малки парчета и се разтопява за глазурата на фъджа.

Прибавя се млякото и маслото при продължително бъркане.

Блатът се намазва с топлата глазура и фъджът с шоколадова глазура се оставя в хладилник за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: