Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица. Прибавя се прясно мляко, крема сирене, олио и отново се разбърква.
Добавяме ситно нарязани пера пресен лук и накрая прибавяме бакпулвера и смляно ленено семе.
Разбърква се на каша, прилича на тесто за класически палачинки.
Загрява се тиганче, намазнено с олио, и сипваме по един черпак.
Котлонът се намалява на 3-4 степан, да не изгарят, и печем кето палачинките от двете страни да стегнат.
Обръщам с широка лъжица.
От опит вече знам, че ако се оформят с лъжица на по-малки палачинки, ще се обръщат и по-лесно, а тези са по-големи.
Тези кето палачинки с крема сирене са вкусни и са и здравословни за хора на кето диета!