Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Спаначено кето руло с крема сирене

Спаначено кето руло с крема сирене

Спаначено кето руло с крема сирене
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Това спаначено руло ще обере всички овации на трапезата, да знаете"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • спанак - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 100 г твърдо
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • За пълнежа
  • крема сирене - 250 г
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един пакет замразен спанак изсипах в тиган, за да го размразя и да изкипи водата.

Добавих му маслото и оставих да изкипи добре.

Разбих яйцата, добавих настъргания кашкавал и сиренето.

Като се поохлади спанакът, го добавих към яйчената смес и разбърках добре.

Изсипах го в правоъгълната тава на фурната, върху намаслена хартия за печене и пекох блата за соленото руло на 220 градуса, докато се запече.

Извадих го оставих да изстине.

През това време разбих с вилица крема сиренето и киселото мляко с чесъна, нарязан на дребно.

Като изстина намазах и завих вкусното спаначено руло.

После снаначеното кето руло с крема сирене стои в хладилника поне за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: