Начин на приготвяне
Хрупкавите чаени бисквити се смилат. Смесват се с какаото. Прибавя се разтопеното краве масло и се разбърква.
Сместа се разпределя в шест чаши, притиска се леко и се оставят на студено.
Шоколадите се разтопяват на водна баня (всеки един вид поотделно). Охлаждат се.
Крема сиренето се смесва със заквасената сметана. Прибавя се захарта и се разбърква.
Течната сметана се разбива и се добавя към крема. Разбърква се до хомогенност.
Сместа се разделя на две равни части.
Към едната част се прибавя белият шоколад, а към другата - черният.
Тъмният шоколадов крем се разпределя върху бисквитената основа и върху него се разполага белият крем.
Чийзкейкът в чашки се поставят в хладилник.
Шоколадов чийзкейк в чашки без печене се украсява с шоколадови фигурки и орехи.
Коментари