Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Безглутенови мини палачинки с ориз

Безглутенови мини палачинки с ориз

Безглутенови мини палачинки с ориз
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
25
"Насладете се на мини солените палачинки с ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - ½ ч.ч. + за накисване
  • сода - 1 щипка
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • къри - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки , сушена и стрита
  • кафява захар - 1/3 ч.л.
  • гарам масала - 2 щипки
  • куркума - ½ ч.л. равна
  • шарлан - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме ориза във вода за 1 нощ. След това го отцеждаме и блендираме с ½ чаена чаша вода до фина гладка смес, малко по-рядка от класическата за палачинки.

Към нея прибавяме подправките, содата и шарлана и разбъркваме.

В загрят тиган с шарлан сипваме по 1 пълна ч.л. от сместа (или 1 с.л. за малко по-големи).

След като позлатеят краищата, обръщаме внимателно мини палачинките и изпържваме от другата страна до същия златист цвят.

Готовите солени палачинки захлупваме с капак, за да не изсъхват, докато оползотворим цялата смес.

Поднасяме безглутенови мини палачинки с ориз - още топли за закуска.

Подходящи са за топване в солена разядка, домашно сладко или поляти с мед – за любителите на комбинацията – пикантно сладко солено.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: