Шоколадов крем десерт

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
06/05/2020
"Шоколадов десерт, който има абсолютно всичко, което обожаваме става ли дума за сладкиши "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадов Крем

Начин на приготвяне

Приготвяме вкусния шоколадов крем, като в подходящ съд първо смесваме захарта и жълтъците.

Разбиваме сместа, докато захарта се стопи, като постепенно прибавяме нишестето и ваниловия аромат.

Прибавяме по малко от прясното мляко - около 120 мл.

Останалото мляко изсипваме в касерола и загряваме на умерена температура.

В него предварително съм настъргала на ситно кората на 1 лайм.

След като се затопли, го отстраняваме от котлона и го изсипваме на тънка струйка към жълтъците, като разбиваме непрекъснато, докато сместа се темперира.

Връщаме съда обратно на котлона, като термичната обработка на крема е на много ниска температура.

Разбъркваме енергично, докато кремът стане гладък и се сгъсти достатъчно.

Прибавяме начупения шоколад и разбъркваме, докато се разтопи напълно.

Отстраняваме го от огъня, покриваме съда със стреч фолио и оставяме крема да се охлади напълно.

Пристъпваме с разбиването на сметаната, като не забравяме, че тя трябва да е студена, от хладилника.

Към нея прибавяме захарта и ванилията.

С помощта на сладкарска лопатка внимателно разбъркайте крема и сметаната.

Получава се невероятно пухкава и въздушна кремообразна текстура.

Пълним крема в пош с накрайник.

Ягодите почистваме, измиваме и нарязваме на шайби.

Част от листенцата мента нарязваме на ситно, а връхчетата оставяме за аранжиране.

Сметаната разбиваме и пълним в пош или шприц.

На дъното на купичка или чаша поставяме първо от крема.

Подреждаме част от ягодовите плодчета и покриваме със сметана.

Поръсваме щипка от нарязаната мента и отново редуваме шоколадов крем, ягоди и сметана.

Поставяме чашите с шоколадов крем десерт в хладилник за 1 час.

Преди поднасянето на десерта завършваме със сметанови връхчета.

Гарнираме шоколадовия крем с ягоди, стръкче свежа, ароматна мента и поръсваме с шоколадови капки.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
06.05.2020 12:43
Благодаря Ви!
0
0
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
06.05.2020 10:39
Страхотно изглежда
0
0