Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Буркани»Мариновани патладжани за бърза консумация

Мариновани патладжани за бърза консумация

Мариновани патладжани за бърза консумация
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Това са патладжани за бърза консумация - просто защото са толкова вкусни, че не можеш да ги оставиш в чинията дълго време"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • захар - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и го нарежете на колелца.

Посолете и оставете да се отцеди от горчивия сок.

Загрейте тиган с олио и изпържете патладжаните, колко да омекнат.

Извадете върху кухненска хартия пържените патладжани, за да попие излишната мазнина.

Смесете олиото, оцета, солта и чесъна (предварително пресован през преса за чесън). Разбъркайте добре.

Сложете ред патладжани, магданоз и масло от маринатата и отново патладжани - до изчерпване на количествата.

Затворете маринованите патладжани и оставете в хладилника за един час.

Извадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: