Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Мариновани пържени патладжани

Мариновани пържени патладжани

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мариновани пържени патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Откакто опитахме маринованите пържени патладжани, вече не сядаме на масата без тях"

Необходими Продукти

  • патладжани - 750 г
  • зехтин - 60 мл
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки счукан
  • аншоа - 1 ситно нарязани филе
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели парчета, посолете ги и след 30 минути ги изплакнете, за да премахнете горчивия сок. Подсушете патладжаните.

Разбийте продуктите за маринатата - зехтина с оцета, чесъна, аншоата и овкусете с пипер и сол.

Изпържете патладжаните в неголямо количество зехтин. Слагайте ги в купа и ги залейте с маринатата.

Поръсете ги с магданоз и оставете да се мариноват 4 часа преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: