Начин на приготвяне
Жълтъкът се разбива добре, прибавят се нишестето и малко студена вода до образуване на рядка каша.
Сместа се прецежда и прибавя към кипящото подсладено прясно мляко с добавените кубчета кокос при непрекъснато бъркане, докато кипне.
Снема се от огъня и се прибавя ванилията.
Белтъкът се разбива на твърд сняг с малко захар и се прибавя към охладения крем.
Разбърква се леко вкусния ванилов крем.
На дъното на предварително изплакнати със студена вода купички се слага по една лъжичка сладко от къпини и отгоре се залива с готовия ванилов пудинг.
По желание може да се добави още малко сладко за декорация.
Така приготвения крем ванилия със сладко и сушен кокос се държи на студено, докато стегне.