Ретро крем ванилия

В кухнята с БениВ кухнята с Бени
Мастър Шеф
4066286640
Ретро крем ванилия
Снимка: В кухнята с Бени
1 / 6
10/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Любимият крем Ванилия с уникална презентация - как да му устоиш, след като е толкова вкусен и изглежда по този начин"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 3 с.л. или на вкус + 1 с.л. за белтъците
  • яйца - 2 средно големи, домашни
  • ванилия - ½ ч.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л. натурално, 35 г /пълни, но без връх/
  • масло - 1 с.л. пълна
  • За крокана
  • орехи - 1 к.ч.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този класически крем пудинг от млякото отделих 100 мл, които сложих в подходящ съд, добавих двата жълтъка и нишестето и с кухненска бъркалка разбърках до напълно гладка смес.

Останалото мляко сложих в малка тенджера, добавих захарта и сложих на котлона, за да заври.

Когато това се случи, преместих от котлона и на тънка струйка, при непрекъснато разбъркване добавих първата смес и ванилията.

Върнах на котлона, намалих степента от 6 на 5 и варих, като не спирах да разбърквам, докато завря и се сгъсти. Не трябва да стои още много на котлона, защото може лесно за загори.

Отстраних от него и добавих маслото. Разбърках, докато бе усвоено. Оставих така крем Ванилия около 8-10 минути, за да се охлади леко, като от време на време разбърквах.

През това време в напълно сух съд разбих белтъците, като щом започнаха да се сгъстяват, добавих лъжицата захар и продължих да разбивам, докато се превърнаха в гъст сняг.

Внимателно започнах да го добавям към леко охладения, но още топъл ретро крем ванилия, докато сместа стана въздушна и гладка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: