Шоколадов крем без варене

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
674
474
260
07/05/2020
"Нежен шоколадов крем, който няма нужда от варене - даваме рецептата веднага "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • натурален шоколад - 100 г (кувертюр)
  • крема сирене - 100 г
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • краве масло - 60 г
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесна рецепта за шоколадов крем, която не изисква особена термична обработка.

Започваме, като на водна баня разтопим шоколадовия кувертюр заедно с кравето масло. Ако нямате такъв, може да използвате натурален шоколад с високо съдържание на какао.

А ако пък предпочитате, дори и млечен шоколад би заместил идеално кувертюра. В този случай обаче не слагайте допълнително захар, защото ще стане прекалено сладко.

След като разтопите сместа, я оставете настрани да се охлади.

Добре би било да я разбърквате от време на време.

В миксер разбийте крема сиренето и захарта. На тънка струйка внимателно добавете и вече охладения шоколад.

В друг съд разбийте и сметаната на пяна. Щом пяната стане достатъчно гъста, изключете миксера. Към тази смес добавете и шоколадовата такава, но разбърквайте много винително само със силиконава или дървена лъжица.

Не бъркайте енергично или с миксер, за да не спадне пухкавата сметана.

Разпределете шоколадовия крем без варене с подходящи десертни купички и приберете в хладилника, да се охладят преди да ги сервирате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар