Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Запечени на фурна макарони с месо

Запечени на фурна макарони с месо

Запечени на фурна макарони с месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Изпитана рецепта за солени макарони с месо, запечени на фурна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г шарено
  • макарони - 500 г
  • доматено пюре - 500 г
  • лук - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • босилек
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го смелете на кайма.

Сварете макароните според указанието на опаковката и заделете.

Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно. Сложете ги в тенджера заедно със зехтина и пържете до омекване.

Добавете каймата. Изчакайте да промени цвета си и налейте бялото вино.

След 5 минути, като изври алкохолът, добавете доматеното пюре.

Сложете подправките и варете на среден котлон за 30 минути.

Готовите макарони сложете в соса и разбъркайте. Прехвърлете в тавичка.

Поръсете с кашкавала и печете сочните макарони на фурна в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете и сервирайте запечените на фурна макарони с месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: