Начин на приготвяне
Слага се тенджерка с вода да ври на котлона. Подправя се с щипка сол.
Изсипват се макароните и се варят до пълната им готовност. Докато ги варим, можем да си извадим с виличка едно и да видим дали се е сварило добре. След като ги сварим ги отцеждаме от вадата.
Докато се варят, в купа разбиваме с телена бъркалка или вилица три яйца много добре. Прибавяме 1 ч.л. течен захарин Суитли и 2 с.л. масло отново разбиваме.
Маслото е хубаво да ни е леко размекнато. Добавяме прясното мляко и продължаваме да разбиваме до еднородна смес. Намазваме тавичка с масло - дъното и стените ѝ.
Изсипваме към макароните течната смес и объркваме. Тази смес се изсипва в тавичката.
Печем сладките макарони на фурна на 180°C за около 30 мин, докато леко се зачервят макароните и течността се сгъсти.
Вече готови, режем макароните на фурна за диабетици на квадрати и поднасяме.
Да ви е сладко!