Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна за диабетици

Макарони на фурна за диабетици

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Макарони на фурна за диабетици
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захарин - 1 ч.л. течен Суитли
  • макарони - 250 г пене ригате, пълнозърнести
  • сол - 1 щипка
  • вода - за варенето на макароните
  • масло - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се тенджерка с вода да ври на котлона. Подправя се с щипка сол.

Изсипват се макароните и се варят до пълната им готовност. Докато ги варим, можем да си извадим с виличка едно и да видим дали се е сварило добре. След като ги сварим ги отцеждаме от вадата.

Докато се варят, в купа разбиваме с телена бъркалка или вилица три яйца много добре. Прибавяме 1 ч.л. течен захарин Суитли и 2 с.л. масло отново разбиваме.

Маслото е хубаво да ни е леко размекнато. Добавяме прясното мляко и продължаваме да разбиваме до еднородна смес. Намазваме тавичка с масло - дъното и стените ѝ.

Изсипваме към макароните течната смес и объркваме. Тази смес се изсипва в тавичката.

Печем сладките макарони на фурна на 180°C за около 30 мин, докато леко се зачервят макароните и течността се сгъсти.

Вече готови, режем макароните на фурна за диабетици на квадрати и поднасяме.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: