Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на плътен пухкав крем. Най-устойчив ще бъде, ако разбивате на водна баня при не повече от 40 градуса, а след това продължите извън водата баня още няколко минути.
От получения резултат ще зависи пухкавостта на сиропирания десерт, тъй като не използваме набухвател, затова не пестете време в тази част на приготовлението, докато не получите много пухкава пяна и светъл цвят.
Сипете брашното и с плавни движения на шпатула го интегрирайте до цялостно усвояване.
Сипете в тавичка 22/22 см, покрита с хартия за печене или предварително намазнена и набрашнена. Разклатете, за да се изравни сместа.
Изпечете реването за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. През това време се заемете със сиропа за реването.
Варете 10 минути водата със захарта. Дръпнете от огъня, сипете алкохола, ако ще добавяте такъв (аз не го пропускам, защото с него сочното реване става прекрасно) и ванилията. Оставете да изстине 15 минути.
Междувременно трябва да сте извадили пандишпана от фурната. Нарежете го на парченца и изчакайте, когато сиропът е готов, залейте и оставете да попие напълно.
*Ако сте ползвали хартия за печенето, трябва да я премахнете, преди да залеете сиропирания сладкиш.
Поднесете това лесно и бързо реване без грис с бита сметана, плодов топинг или поръсено с малко канела.
Да ви е сладко!
Коментари