Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Обикновен кекс с моркови и яйца

Обикновен кекс с моркови и яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Обикновен кекс с моркови и яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Няма нищо обикновено в този кекс с моркови - всичко е за заблуда, защото удивлението ви после ще е още по-голямо"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 грама
  • яйца - 2 (63 - 75 г всяко, грамаж без черупката)
  • бакпулвер - 15 грама
  • моркови - 270 г настъргани
  • олио - 200 грама
  • захар - 200 грама
  • ванилия - 1
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата и захарта до побеляване на сместа, най-добре на водна баня при 40 градуса температура.

Добавете към тях ситно настърганите моркови и лимоновата кора, продължете да разбивате докато сместа се оцвети с хубав оранжев цвят. Внимателно налейте олиото.

Дръпнете продуктите от водната баня и постепенно добавете брашното, ванилията и щипка сол, като ги пресявате директно в купата. Бъркайте докато всичко се хомогенизира.

Намазнете форма за кекс с вместимост литър с мазнина и набрашнете. Изсипете сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

Извадете от фурната, изчакайте да се охлади и чак тогава обърнете върху решетка, за да изстине напълно.

Внимавайте при обръщането, защото кексът се получава много пръхкав и може да се начупи. По желание поръсете с пудра захар.

Обикновеният кекс с моркови и яйца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудесна рецепта, благодаря!
05.01.2021 10:01
2