Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, олиото и захарта с тел или миксер.
Добавете киселото мляко. След това прибавете и пакетчето грис. Разбъркайте добре.
Постепенно добавете пресятото брашно с бакпулвера. Получава се гъста еднородна смес.
Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете сместа за реването на 180 градуса в предварително загрята фурна до суха клечка.
През това време пригответе сиропа за сочното турското реване.
Във вряща вода изсипете захарта и портокаловия сок.
Бъркайте хубаво, докато се разтопи захарта, и залейте с горещия сироп вече изстиналото реване.
Моето неустоимо турско реване е любимо на всички у дома!
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа