Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица в еър фрайър

Пица в еър фрайър

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6438k1k3k3
Пица в еър фрайър
Снимка: Ivelina
1 / 3
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
49 мин.
Порции
2
"Щом и пица успяхме да направим в еър фрайър, друг уред наистина не ни трябва"

Необходими Продукти

  • Тестото
  • брашно - 250 г тип 500
  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • Плънка
  • спанак - 2 ч. пресен
  • чесън - 1 скилидка смлян
  • моцарела - ½ ч.ч. настъргано сирене
  • кашкавал - ¼ ч.ч. настърган
  • пармезан - 2 с.л.
  • риган - 1/4 ч.л. сушен
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви пица със спанак и сирена за приготвяне във /еър фрайър/

Можете да използвате готово тесто за пица 250 г опаковка или сами да си приготвите. Ще ви дам вариант за тесто за пица, като количеството ще е малко повече и можете да го замразите или да си приготвите още една вкусна домашна пица.

Първо, направете тестото за пица, като поставите брашното, маята и солта в купа и разбъркате заедно, след това направете кладенче в центъра.

Добавете зехтин и по-голямата част от водата, разбъркайте добре, като добавите останалата вода, колкото е необходимо. Различните брашна могат да се различават леко по отношение на количеството вода.

Месете в продължение на 5 минути, докато стане гладко - използвайте стойка за миксер с куката за тесто или на ръка. Покрийте купата със стреч фолио и оставете да втаса за половин час.

Измийте листата спанак. Ако ползвате по голямо количество, задушете спанака в тиган със сол и черен пипер. Похлупете с капак и оставете да къкри за около 4 минути. След това отцедете добре, след което подправете с малко настъргано индийско орехче.

Вземете тестото от купата и разделете на две равни части. Омесете всяко парче на топка, след това разточете в кръг малко по малък от от вашата кошница на въздушния фритюрник.

Намажете повърхността на тестото с малко зехтин. Намажете и двете със зехтин и прехвърлете едната с мазнината нагоре в кошницата на фритюрника.

Загрейте олиото в среден степен на котлона. Добавете спанака и нарязаната скилидка чесън и сотирайте за една до две минути, докато спанакът се задуши леко. Извадете сотирания спанак от тигана и го оставете настрана.

Предварително загрейте фритюрника до 200 градуса.

Изрежете парче алуминиево фолио със същия размер като дъното на кошницата с въздушен фритюрник. Намажете кръга от фолио със зехтин. Оформете тестото в кръг и го поставете върху фолиото.

Оформете тестото и го пробийте няколко пъти с вилица. Намажете леко тестото със зехтин и го прехвърлете в кошницата за въздушен фритюрник с фолиото на дъното.

На въздух изпържете обикновеното тесто за пица за 6 минути. Обърнете тестото, отстранете алуминиевото фолио и намажете отново със зехтин, запържете на въздух за допълнителни 4 минути.

Поръсете сиренето моцарела и кашкавала върху тестото. Най-отгоре подредете листата от спанак. Поръсете отгоре пармезан и сушен риган и намажете със зехтин.

Намалете температурата на фритюрника до 180 градуса и гответе 8 минути, докато сиренето се разтопи и леко покафенее.

Подправете пицата в еър фрайър на вкус със сол и прясно смлян черен пипер.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: