Начин на приготвяне
На дъното на тавичката на еър фраера се поставя лист хляб лаваш с кръгла форма.
Намазва се с доматено пюре и зехтин. Отгоре се разпределя нарязан на кубчета колбас и половин зелена и червена чушка.
Гъбите се нарязват на филийки и поставят върху пицата.
Лавашът се слага във фраера и запича за около пет минути на 160 °C, след което се изважда и отгоре ѝ се подреждат нарязаната моцарела.
Наръсва се малко зехтин и средиземноморски подправки.
Пицата с гъби се допича за още около 7 минути.
Когато е готова пица от лаваш в еър фрайър, се гарнира с пресни листа босилек.
Ако ви е останал лаваш под ръка, пригответе си и една вкусна баница с лаваш.