Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица от лаваш в еър фрайър

Пица от лаваш в еър фрайър

Пица от лаваш в еър фрайър
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
24 мин.
Порции
1
"Пица от лаваш в еър фрайър е толкова сочна, че ще се наложи да си направите и втора за всеки случай"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • колбас - 70 г
  • чушки - 1 бр. Зелена и червена
  • гъби - 3 бр.
  • моцарела - 60 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • средиземноморски подправки - 1 ч.л.
  • босилек - листа пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тавичката на еър фраера се поставя лист хляб лаваш с кръгла форма.

Намазва се с доматено пюре и зехтин. Отгоре се разпределя нарязан на кубчета колбас и половин зелена и червена чушка.

Гъбите се нарязват на филийки и поставят върху пицата.

Лавашът се слага във фраера и запича за около пет минути на 160 °C, след което се изважда и отгоре ѝ се подреждат нарязаната моцарела.

Наръсва се малко зехтин и средиземноморски подправки.

Пицата с гъби се допича за още около 7 минути.

Когато е готова пица от лаваш в еър фрайър, се гарнира с пресни листа босилек.

Ако ви е останал лаваш под ръка, пригответе си и една вкусна баница с лаваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: