Начин на приготвяне
Телешката кайма се слага в голяма купа. Слагат се черен пипер и малко по-обилно кимион. Добавя се сол и зехтин.
Добре се омесва каймата. Оформят се тънки и по-големи от земелчетата телешки кюфтета, защото при печенето се свиват.
Може да се използва помощен ринг, ако разполагате с такъв.
Лукът се обелва и нарязва на филийки. Подготвя се оребрен тиган.
Нагорещява се и леко се намазва с олио. Кюфтетата се пекат от двете страни.
По желание може да се изпече лукът на тигана, а може и суров да се ползва за бургера.
Земелчетата със сусам се разрязват на 2 през средата, така че да има горна и долна част.
Хлебчетата се препичат леко от вътрешната страна на оребрения тиган. Доматите се измиват и нарязват на филийки.
Върху долното хлебче се слага майонеза. Редят се телешки бургер и домат.
Слага се още майонеза и се добавя лукът.
Захлупва се с калпачето на земелчето и се забива шиш за по-лесна консумация на телешкия бургер кюфтета.