Начин на приготвяне
Купата, в която ще се приготви домашният млечен сладолед се поставя в хладилник за половин час заедно с бъркалките на миксера. И двете трябва да са студени.
След като вече купата се охлади, се изсипва сметаната и се разбива на най-висока скорост на миксера, докато се сгъсти. Ще отнеме около 7 минути.
След това се изсипват карамелизираното кондензирано мляко /Сгущенка или Дулсе де Лече/ и трябва да продължете да биете на минималната скорост, около минута, за да се смесят съставките.
Сладоледът се прехвърля в подходящ съд за замразяване, след което се нарязва на квадрати с остър нож.
Карамеленият сладолед се поставя във фризера за цяла нощ.
Добавят се по желание към домашния карамелен сладолед със сгущенка различно ядки или каквото пожелаете - пресни плодове, карамел, шоколад ...