Начин на приготвяне
Течната сметана е хубаво да престои 1 час във фризера.
Купата, в която ще се разбива сладоледът, е хубаво през това време да престои в хладилника, за да се охлади.
В студената купа поставяме студената течна сметана и разбиваме до пухкава твърда пяна.
Постепенно добавяме сгущенка /кондензирано мляко със захар/, в моя случай е Вареная сгущенка /карамелизирано кондензирано мляко/, след това идва реда на натуралното крема сирене и ваниловата захар.
Всичко се разбива до хомогенна смес. Сместа се изсипва в формички са сладолед или подходяща кутия с капак от сладолед.
Във фризера млечният сладолед трябва да престои повече от 4 часа, а най-добре една нощ за да може да стегне.
Преди да се сервира извадете го от фризера и го оставете за около 5 минути на стайна температура, за да може по-лесно да се извади от формичките.
Домашният сладолед със сгущенка е готов.