Начин на приготвяне
Кашкавалът престоява във фризера поне 20 мин, за да стегне.
През това време се пресява брашното в купа и се смесва с една щипка сол и сухия чесън.
В две отделни купи разделяме белтъци от жълтъци.
Белтъците разбиваме на сняг с щипка сол. А жълтъците смесваме с чесъна, горчицата и бирата.
Жълтъчната смес де прибавя към брашняната и класическата панировка се разбива до каша с телена бъркалка.
На части прибавяме и белтъците и разбъркваме леко с шпатула, за да не им спадне обемът. Сместа за панировка Патафри трябва да е с консистенция на пандишпан.
Вадим кашкавала от фризера, нарязваме го на кубчета с размер 1.5 см на 1.5 см, потапяме ги в брашно, после в панировката и пържим панираните кашкавалчета в горещо олио.
Забележка: Кашкавал можете да панирате по много начини, като винаги сте добре дошли да използвате нашите рецепти за паниран кашкавал.