Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Панирани кашкавалчета с паста Патафри

Панирани кашкавалчета с паста Патафри

Панирани кашкавалчета с паста Патафри
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вижте още един начин за паниране на кашкавалчета - ще ви изненадаме"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • бира - 200 г светла
  • яйца - 2 бр. цели
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
  • чесън - 1 скилидка ситно нарязан
  • горчица - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът престоява във фризера поне 20 мин, за да стегне.

През това време се пресява брашното в купа и се смесва с една щипка сол и сухия чесън.

В две отделни купи разделяме белтъци от жълтъци.

Белтъците разбиваме на сняг с щипка сол. А жълтъците смесваме с чесъна, горчицата и бирата.

Жълтъчната смес де прибавя към брашняната и класическата панировка се разбива до каша с телена бъркалка.

На части прибавяме и белтъците и разбъркваме леко с шпатула, за да не им спадне обемът. Сместа за панировка Патафри трябва да е с консистенция на пандишпан.

Вадим кашкавала от фризера, нарязваме го на кубчета с размер 1.5 см на 1.5 см, потапяме ги в брашно, после в панировката и пържим панираните кашкавалчета в горещо олио.

Забележка: Кашкавал можете да панирате по много начини, като винаги сте добре дошли да използвате нашите рецепти за паниран кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: