Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Пикантни панирани кашкавалчета

Пикантни панирани кашкавалчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пикантни панирани кашкавалчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Панираните кашкавалчета винаги са добра идея за предястия, но направете двойна или дори тройна доза, защото бързо изчезват"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 440 грама твърд
  • белтъци - 4
  • корнфлейкс - 8 шепички
  • люти чушки - 1 - 2 бр. сушена
  • чубрица - 3 щипки, ронена
  • шарена сол - 2 щипки
  • магданоз - 2 щипки, сушен или 1 с.л. накълцан пресен
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете кашкавала в хладилник, за да се стегне и охлади. След това го нарежете и сложете в блендера заедно с два от белтъците, подправките и лютите чушлета (без семките).

Смелете всичко на ситни трохи.

Получава се кашкавалено тесто, което може да се приготви и от различни видове кашкавал - от краве мляко, овче мляко, в комбинация с ементал или гауда.

Оформете топчета от тестото и ги подредете в плато. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника, за да се охлади за около час. Загрейте олио в тиган на умерен котлон.

Потапяйте готовите кашкавалени топчета в разбит белтък и овалвайте в смлян/натрошен корнфлейкс.

Пържете до получаването на хубав златист цвят. Внимавайте да не ги прегорите, много бързо добиват загар.

Изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Поднесете панирания кашкавал топъл с питие по избор.

Пикантните панирани кашкавалчета са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: