Начин на приготвяне
Оставете кашкавала в хладилник, за да се стегне и охлади. След това го нарежете и сложете в блендера заедно с два от белтъците, подправките и лютите чушлета (без семките).
Смелете всичко на ситни трохи.
Получава се кашкавалено тесто, което може да се приготви и от различни видове кашкавал - от краве мляко, овче мляко, в комбинация с ементал или гауда.
Оформете топчета от тестото и ги подредете в плато. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника, за да се охлади за около час. Загрейте олио в тиган на умерен котлон.
Потапяйте готовите кашкавалени топчета в разбит белтък и овалвайте в смлян/натрошен корнфлейкс.
Пържете до получаването на хубав златист цвят. Внимавайте да не ги прегорите, много бързо добиват загар.
Изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете панирания кашкавал топъл с питие по избор.
Пикантните панирани кашкавалчета са чудни!