Начин на приготвяне
Налейте към брашното, смесено с бакпулвера, около 10 с.л. вода или толкова, че да получите гъста кашичка.
Сипете в нея сока от лайм, сос Табаско и подправките с щипка сол.
Разбъркайте, докато кашичката стане гладка и без бучки.
Би трябвало да започнат да се образуват мехурчета от взаимодействието на бакпулвер със сока от лайм.
Нарежете кашкавала на кубчета и на части слагайте в гъстата панировка. Изваждайте всяко кубче с лъжица и пускайте в сгорещеното на силен огън олио.
Веднага след като кашкавалчетата бухват и стават златисти, ги изваждайте върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.
Прехвърлете в чиния и поднесете топли с любим сос или салата.
Рецептата е изключително лесна и обикновена, но се отличава с това, че в панировката няма яйце, както и че е леко пикантна заради Табаското и ароматна благодарение на сока от лайм и розмарина (може да се настърже и кора от лайм за още аромат. Ако правите това, то нека е на много фино ренде за цитруси и без да стържете бялата част).
Единствената тънкост на тези панирани кашкавалчета е да улучите гъстотата, тъй като, ако е рядка, ще се разтече и няма да остане върху кашкавала, ако пък ако е твърде гъста, би било по-трудно да бухне.
Важно и когато пържите, е да е в обилно количество олио, за да покрива хапките и да не се налага да ги обръщате, от което има риск да се разпаднат.
И не на последно място- слагайте кубчетата кашкавал в олиото, когато е силно загрято, и не закъснявайте да ги извадите с решетъчна лъжица, щом добият златист загар. Ако олиото не е достатъчно загрято, кашкавалът може да се разтече.