Начин на приготвяне
В средно голяма тенджера кипваме литър и половина филтрирана вода. Прибавяме хималайска сол, шарлан и нарязаните стар лук, чесън и картофи.
Оставяме да къкри под капак за около 10 минути. След това прибавяме старателно измитите, свежо набрани от градината, зеленолистни – коприва, спанак, манголд, пресен лук и копър.
Разбъркваме здравословната зелена супа, подправяме с черен пипер и добавяме съвсем леко натрошена 1 топка фиде.
Оставяме копривената супа да се вари като през това време сипваме в купичка 1 черпак от бульона и в него разбъркваме царевично брашно и краве масло.
Бавно прибавяме към ястието сгъставящото бульонче и варим още 3 минутки.
Сваляме нашата спаначена супа от котлона и сипваме в 3 порции.
Поднасяме топла и ароматна, вкусната здравословна супа от коприва и спанак, допълнена с невероятната комбинация от вкусове – картофи с масло и копър.
Чудно Вкусно!