Начин на приготвяне
Една идейна рецепта, в която да комбинираме останалите яйца от Великден с пролетни зеленини!
Измиваме и нарязваме на ситно свежо набраните листа: спанак, коприва и манголд.
Сваряваме ги с щипка хималайска сол в малка тенджерка до пълно омекване. Хубаво ги прецеждаме през цедка и ги сипваме в купичка.
Към тях прибавяме жълтъците от разрязаните на две по дължина 3 бр. сварени яйца. Сипваме сусамовия тахан и краве сиренето. Подправяме със смлян черен пипер, хималайска сол на вкус и сусамово масло.
Старателно намачкваме с малка виличка разбърквайки всички съставки, до получаване на стегната хомогенна консистенция.
Оформяме топчетата на ръка, с големината на жълтъка – около ½ с.л. от сместа. Поставяме ги точно в вдлъбнатините на яйчените лодчици.
Поднасяме пролетните пълнени яйца подредени в кръг, украсени със ситно къдравата зелена салата Лоло Бионда и пролетни цветя!
Пълнени яйца с коприва, спанак и тахан - чудно вкусно и здравословно!