Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пълнени Яйца»Пълнени яйца с коприва, спанак и тахан

Пълнени яйца с коприва, спанак и тахан

Пълнени яйца с коприва, спанак и тахан
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Пълнени яйца, които трудно ще хапнете, просто защото са толкова красиви, че можеш да им се наслаждаваш с часове"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. сварени
  • спанак - 1 шепа листа
  • коприва - 1 шепа листа
  • манголд - 3 листа, средно големи
  • краве сирене - 1 кибритена кутийка
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • кимион - 1 щипка, по желание
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, смлян
  • хималайска сол - 1/3 к.л., на вкус
  • сусамово масло - 1 к.л.
  • зелена салата - 3 листа Лоло Бионда за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една идейна рецепта, в която да комбинираме останалите яйца от Великден с пролетни зеленини!

Измиваме и нарязваме на ситно свежо набраните листа: спанак, коприва и манголд.

Сваряваме ги с щипка хималайска сол в малка тенджерка до пълно омекване. Хубаво ги прецеждаме през цедка и ги сипваме в купичка.

Към тях прибавяме жълтъците от разрязаните на две по дължина 3 бр. сварени яйца. Сипваме сусамовия тахан и краве сиренето. Подправяме със смлян черен пипер, хималайска сол на вкус и сусамово масло.

Старателно намачкваме с малка виличка разбърквайки всички съставки, до получаване на стегната хомогенна консистенция.

Оформяме топчетата на ръка, с големината на жълтъка – около ½ с.л. от сместа. Поставяме ги точно в вдлъбнатините на яйчените лодчици.

Поднасяме пролетните пълнени яйца подредени в кръг, украсени със ситно къдравата зелена салата Лоло Бионда и пролетни цветя!

Пълнени яйца с коприва, спанак и тахан - чудно вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: