Ориз на тиган с броколи

21/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото. Накъсайте на розички броколите, които предварително сте размразили в студена вода.

Измийте ориза. Загрейте зехтина, добавете скилидките чесън, предварително пресовани.

След като се разнесе ароматът на чесън, добавете и ориза. Запържете до избистряне на зрънцата.

Налейте чаша топла вода. Разбъркайте. Добавете задушените броколи.

След като течността се изпари, добавете и останалата вода на порции.

Овкусете апетитния ориз на тиган със сол, черен и бял пипер.

Похлупете и гответе на тих огън. Ястието трябва леко да къкри.

Когато оризът набъбне - оризовата гарнитура е готова.

Поднесете ориза на тиган с броколи със ситно нарязан, свеж магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар