Ориз на тиган с броколи

Ориз на тиган с броколи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
21/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви40 мин.
Общо55 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото. Накъсайте на розички броколите, които предварително сте размразили в студена вода.

Измийте ориза. Загрейте зехтина, добавете скилидките чесън, предварително пресовани.

След като се разнесе ароматът на чесън, добавете и ориза. Запържете до избистряне на зрънцата.

Налейте чаша топла вода. Разбъркайте. Добавете задушените броколи.

След като течността се изпари, добавете и останалата вода на порции.

Овкусете апетитния ориз на тиган със сол, черен и бял пипер.

Похлупете и гответе на тих огън. Ястието трябва леко да къкри.

Когато оризът набъбне - оризовата гарнитура е готова.

Поднесете ориза на тиган с броколи със ситно нарязан, свеж магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: