Сорбе от рози и ягоди

20/05/2020
"Приключение за сетивата под формата на сорбе с ягоди и рози "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • розови листенца - 150 г от розов храст
  • ягоди - 300 г
  • изворна вода - 1.200 мл
  • захар - 1.500 г
  • сок от лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листенцата от рози се посипват с една шепа захар. Претриват се леко.

Ягодите се пасират и се прибавят към листенцата. Заливат се с водата и се оставят на студено за 24 часа.

Сместа с прецежда и към нея се добавя захарта и сока от лимона.

Бърка се периодично до разтопяване на захарта. Получава се гъст сироп.

Разсипва се в кутии и се поставя във фризера.

С топка ледено сорбе може да си подсладите и едновременно разхладите денят.

Към топка-две ледено сорбе може да добавите изворна или газирана вода и ще получите идеална напитка за горещите дни.

Гарнирайте сорбето от рози и ягоди с листенца мента и кръгче лайм.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар