Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Кюфтета яхния с грах

Кюфтета яхния с грах

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кюфтета яхния с грах
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Любимата яхния с кюфтенца и грах"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 0.5 връзка
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • зеленчук
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • замразен грах - 400 г (1 пакет)
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 0.5 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със ситно нарязаните лук, чесън и магданоз, яйцето и подправките. Разбъркайте добре до еднородна смес, оставете настрани.

Нарежете лука, моркова и чушките на ситно, запържете ги в нагрятото олио, заедно с размразения грах.

Добавете доматеното пюре и червения пипер и дафиновия лист, разбъркайте и налейте топла вода, колкото да покрие зеленчука.

От каймата оформете малки кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги прибавете към заврелия зеленчук.

Варите 15 минути, като периодично разбърквате внимателно и обръщате кюфтетата в яхнията.

Посолете яхнията с кюфтета на вкус, разбъркайте и свалете ястието от котлона.

Преди сервиране поръсете кюфтетата яхния с грах със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: