Начин на приготвяне
Към каймата се прибавя нарязаната на ситно една глава лук и подправките - кимион и чубрица. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно. Кюфтенцата се пускат във вряла вода и щом изплуват, значи са готови.
Лукът, морковът и чушките се нарязват на малки кубчета. Зеленчуците се задушават в малко мазнина. След като омекнат, се прибавят смлените домати, червеният пипер и една супена лъжица брашно.
Прибавят се обелените и нарязани на кубчета картофи. Налива се вода, добавя се сол на вкус и ястието се оставя да заври.
Щом заври, се прибавят грахът и кюфтенцата. Ястието се оставя да ври още няколко минути.
Накрая, когато е готова яхнията, се поръсва с черен пипер и пресен магданоз.
Яхнията кюфтета с картофи и грах е много вкусна.
Коментари