Начин на приготвяне
Смесете каймата със ситно нарязаните лук, чесън и магданоз, яйцето и подправките. Разбъркайте добре до еднородна смес, оставете настрани.
Нарежете лука, моркова и чушките на ситно, запържете ги в нагрятото олио, заедно с размразения грах.
Добавете доматеното пюре и червения пипер и дафиновия лист, разбъркайте и налейте топла вода, колкото да покрие зеленчука.
От каймата оформете малки кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги прибавете към заврелия зеленчук.
Варите 15 минути, като периодично разбърквате внимателно и обръщате кюфтетата в яхнията.
Посолете яхнията с кюфтета на вкус, разбъркайте и свалете ястието от котлона.
Преди сервиране поръсете кюфтетата яхния с грах със ситно нарязан магданоз.