Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме хубаво праза. Нарязваме на ситно. Морковите белим и настъргваме на едро ренде. Кромид лук белим и нарязваме.
Каймата смесваме с яйцето, ориза, чубрица, черен пипер и нарязан лук (1-2 с.л.). Омесваме добре.
В олио и малко вода задушаваме праза, морковите и лука. Като останат на мазнина, прибавяме пушен червен пипер (1 ч.л.), сол и брашно (1-2 с.л.). Разбъркваме и наливаме вода (1 л).
Слагаме на котлона и като заври, оставяме да се вари 5 минути и прибавяме, кюфтенцатата от кайма (ако каймата е по-мека и не можем да оформим кюфтенца, гребваме с лъжица от каймата е пущаме във врящата манджа.).
Варим ястието, докато се сварят кюфтенцата и сосът се сгъсти.
Преди да свалим ястието от котлона, поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.