Начин на приготвяне
Лесна и много бърза за приготвяне кремсупа от спанак и качамак!
Във врящата вода сипваме нарязания на ситно лук. След като лукът поври няколко минутки, е ред на измитите и нарязани на ситно спанак, бяла куча лобода и копър.
Подсоляваме и след като поври и със зелениите и те омекнат – сваляме от котлона. Пасираме с пасатор, докато стане фино смлян зелен бульон.
Отново връщаме на котлона и щом заври, постепенно прибавяме царевичния фин грис, който ще сгъсти супата и ще ѝ придаде кремообразност.
Докато сипваме качамака, не спираме да разбъркваме с телена бъркалка, за да избегнем образуването на бучици. Продължаваме да разбъркваме с дървена бъркалка, докато финият грис се свари (за 3-5 мин).
Подправяме с черен млян пипер и други подправки по желание.
В случай че са останали несмлени лучени парченца, може отново да пасираме готовата спаначена супа.
Поднасяме още топла (по желание украсена с пуканки или хрупкави крутонки) в 3 дълбоки купи.
Нежна спаначена кремсупа с царевичен грис – за една вкусна и уютна вечеря!
Чудно Вкусно!