Начин на приготвяне
Слагаме в дълбока купа 12 с.л. царевичен грис (почти с връх). Използвах румънски царевичен грис, малко се различава от този, който съм купувала в България.
В киселото мляко слагаме ½ ч.л сода за хляб и разбъркваме. Оставяме настрана да се активира. При царевичният грис слагаме 1 ч.л бакпулвер и размесваме. Разбиваме с вилица в друга купа две малки яйца. Към тях прибавяме солта и захарта и пак разбиваме. Отмерваме 50 мл олио.
После слагаме и олиото и киселото мляко с активираната вече сода. Най–накрая постепенно поставяме царевичния грис и разбъркваме. Натрошаваме сирене - около 1 ч.ч. Разбъркваме всичко. Намазваме си с олио формата за кекс. Посипваме я с брашно.
Предварително загряваме фурната на 200 градуса и после намаляваме. Изсипваме сместа и заглаждаме.
Печем до суха клечка във фурна на 180 градуса. След като се изпече и изстине малко, обръщаме кекса в подходящ съд.