Начин на приготвяне
От един домашен пълнозърнест кекс (или готов блат за торта) изрязваме кръгче 10 см и с приблизителна височина 5 см, което разделяме на две по-тънки кръгчета.
Натрошаваме от останалия кекс – около 10 с.л. и сипваме в дълбока и тясна кана за пасатор.
Към натрошения кекс прибавяме ягодите, кокосовото масло и меда.
Пасираме ги до кремообразна хомогенна смес.
С готовия крем богато намазваме мини блатчетата и слепваме едно върху друго, за да се оформи малка тортичка, която поръсваме с кокосови стърготини и украсяваме с голяма ягода.
По желание може ягодовата тортичка да се намаже и отстрани с ягодов крем.
Бърз десерт – лесна мини ягодова тортичка с кокос и мед!
Плодов меден сладкиш, подходящ за следобедна закуска!
Чудно Вкусно!