Ракиена салата

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Ракиена салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. розови, домашни
  • лук - 1/2 глава червен
  • царевица - 1/3 кочан сварена
  • зехтин - 4 с.л.
  • оцето - 1 - 2 с.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л. сушен
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хубава салата е важно да използвате зрял градински домат с известен произход.

Нарежете доматите, след като ги почистите, и ги сипете в купа. Добавете нарязания на тънки полумесеци лук.

Поръсете на око сол и пипер и добавете джоджена, който по желание може да се замени с магданоз.

Овкусете салатата първо с оцет, накрая със зехтин, леко объркайте и поднесете с кочанче царевица.

По желание към салата може да добавите сварено яйце или плочка сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: