Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Печени чушки»Ракиена салата от червени печени чушки

Ракиена салата от червени печени чушки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Ракиена салата от червени печени чушки
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Салата от печена червена чушка, посипана с много подправки и една малка ледена ракийка - малко удоволствие за летните вечери. Наздраве, приятели!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 кг дебели и плътни (4 бр. големи и плътни чушки)
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • мента - щипка наситнена
  • зехтин - за поливане в повече
  • балсамов оцет - от Модена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат на котлон, задушават се и се обелват.

Нареждам ги в подходяща чиния заедно с дръжките им, посипвам ги обилно с магданоз, копър и мента и заливам обилно със зехтин и балсамов оцет.

Посолявам.

Ракиената салата от червени печени чушки е готова.

Забележка: Една елементарна рецепта, която е приятна за окото, а и не само.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: