Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Шоколадов тарт с мента, ягоди и лимонови трохи

Шоколадов тарт с мента, ягоди и лимонови трохи

Боян КириловБоян Кирилов
Новак
319114
Шоколадов тарт с мента, ягоди и лимонови трохи
Снимка: Боян Кирилов
1 / 5
25/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Класно изпълнение в кухнята, което наричаме шоколадов тарт с любими съставки"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити орео - 400 г
  • краве масло - 200 г
  • мента - 6 листа
  • За ганаша
  • крем - от бисквитите Орео
  • черен шоколад - 150 г 75 %
  • шоколад - 400 г Линдор (червен)
  • животинска сметана - 300 мл /35 %/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Отделяме крема от бисквитите и го оставяме встрани, натрошаваме бисквитите на по едри трохи.

Разтапяме маслото и в момента на разтапяне добавяме листата мента за около 2-3 минути, махаме листата и заливаме бисквитите с ментовото масло.

Разстиламе получената смес от бисквити и масло в тавичка с отделящо се дъно и притискаме добре до оформянето на плътен и ненапукан блат, оставяме тавичката в хладилника.

Крема от бисквитите Орео го слагаме в касерола с предварително 100 мл.

Затоплена животинска сметана, след като се получи хомогенна смес, я изсипваме върху вече охладения блат и връщаме обратно в хладилника.

Преминаваме към черния шоколад - разтапяме 50 г масло и 100 мл животинска сметана, след това прибавяме начупения черен шоколад след енергично бъркане, получената смес се прибавя към вече охладения първи ганаш, връщаме обратно в хладилника и преминаваме към финалния и вече заключителен трети ганаш.

Разтапяме 150 г масло и 100 мл животинска сметана в касерола и прибавяме 400-те грама червен Линдор, бъркаме до пълно разтапяне на шоколада и прибавяме към вече извадената от хладилника форма с отделящо се дъно.

Сместа се разпределя равномерно и се оставя за 12 часа в хладилника.

Забележка: Всеки един ганаш се разтапя на водна баня до получаване на мека и пухкава хомогенна смес.

Прилагам снимки, които могат да Ви послужат за вдъхновение за креативна декорация.

Към моят шоколадов тарт съм прибавил лимонови трохи и глазирани ягоди за височина.

Да ви е сладко с този уникален шоколадов тарт с мента, ягоди и лимонови трохи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: